Kittad för skolstart


Om två veckor är det dags för en stor dag för Luna. Dagen då hon börjar första klass. Hon har visserligen haft skolplikt ett år redan. Skolan är densamma och klassen är detsamma. Däremot är det nytt klassrum och nya lärare. Egna platser. Luna både längtar och är spänd och nervös. Såklart! 

Jag kan själv komma ihåg den nervösa och spända förväntan man hade när man stod utanför skolan den där allra första dagen när man började ettan. Man kände sig både stor och liten på samma gång. Man både ville och inte ville hålla Mamma i handen. Hur speciellt det kändes med den nya, aningen stora ryggsäcken och det fina pennfodralet som låg i den. 

Och eftersom jag vill att Luna också ska få känna den där speciella känslan (och hennes nuvarande ryggsäck inte börjar räcka till) har vi idag gjort stan. Hon har valt ny ryggsäck och så har hon fått välja ett pennfodral. Det blev även en uppsättning träningskläder då hennes nuvarande börjar bli lite små. 

Hon verkade så stolt över sin nya väska och den åkte på direkt när vi gick ut från affären. Och pennfodralet med alla sina pennor av olika slag har hon suttit och petat på sen vi kom hem även fast hon bestämt att hon inte ska använda det fören skolan början. 

Det är så många känslor som rör sig i henne nu när sommarlovet börjar närma sig sitt slut och skolan sin början. Jag kan bara hoppas att det kommer kännas bra när dagen väl är här, även efteråt när jag hämtar henne efter sin första riktiga skoldag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar