Ett sommaräventyr som tagit sin början


Igår drog Luna och jag iväg på vårt lite större äventyr för i sommar. Ett äventyr som tagit oss till ett av våra grannländer i öster, Finland. Ja vi ska tillbringa några dagar i finska Åbo. Ett resmål som, får jag erkänna, inte var helt självklart då det inte var helt enkelt att få ihop resan på ett någorlunda smidigt sätt. 

Men igår imorse satte vi oss på flyget för del ett av resan, Stockholm. Luna visste att vi skulle vara i Stockholm över dagen men inte vad vi skulle hitta på. Hon hade visserligen förhoppningar om ett visst ställe med karuseller men jag hade varken sagt ja eller nej. 

Så när vi faktiskt klev av spårvagnen vid Gröna Lund och hämtat ut våra åkband, ja då var det någon som var glad och hoppade som en studsboll. 


Nyckelpigan, cirkushästarna, Pettson- och Findus hus och kaffekopparna är några av hennes absoluta favoriter. Och även om vi åkte det mesta ihop så var hon så pass stor i år att hon fick åka själv om hon ville. 

Sista timmen upptäckte vi dessutom av en slump att hon mätte in på exakt 110 centimeter och därmed fick åka några av de större sakerna. Vi hann med ett par berg- och dalbanor och dem tyckte hon var riktigt roliga. Leendet gick från öra till öra och hon är en riktigt tuffing som åker med armarna uppsträckta. 


Men när det började närma sig kväll var det dags för oss att dra vidare. Vi hade en färja att passa. Och även om färjan går sent, mätt ur en kvällstrött tjejs perspektiv var vi ju tvungna att kika runt lite samt ta en sväng ut på däck innan hon föll i säng. 


Och så imorse, efter lugn men kort natt ombord anlända vi till ett riktigt varmt Åbo. Vi lämnade väskorna på vandrarhemsbåten som vi nu bor på och började sen traska in mot centrum. 





Det är kanske tre kilometer eller nåt att gå från hamnen till centrum men med stopp för såväl frukost och lite bus längs vägen så gick det rätt ok. Det tog sin lilla stund men vi hade ingen brådska. Vi skulle bara fixa busskort och lite sånt innan vi till lunch skulle träffa en tjej som Luna lekte en hel del med när vi var i Egypten i vintras och som skulle komma hit över dan. 


Tjejerna var lite småblyga i början men det gick över ganska fort. Vi åt lunch i saluhallen och hann sen med en liten runda ut till en badstrand. Ja, glass hann vi såklart också med. Är ju mer eller mindre ett måste i denna värmen. Tjejerna var i vart fall väldigt glada över att de fick ses igen och det var himla kul att det gick att ordna nu när vi ändå skulle till Finland och dem bor "bara" ett par timmar härifrån. 

Nu laddar vi för att träffa stora, vita och mysiga troll imorgon. Mumintroll. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar