Ett besök i Astrids fantastiska värld



I slutet av semestern åkte vi iväg på något som var väldigt uppskattat. Vi tog med oss Mormor för ett par dagar på Astrid Lindgrens värld. Och alltså, wow vilket ställe! Vi var i parken två dagar men hade lätt kunnat vara där fler. Det fanns så mycket att både se och göra och Luna var i extas mer eller mindre hela tiden. Hon hade längtat så efter att få träffa Pippi, Emil och alla andra fantastiska karaktärer så hon var ju jättespänd såklart. Och jag måste säga att även om jag hört mycket bra om Astrid Lindgrens värld så överträffade det allas våra förväntningar. 
Dels alla jättefina miljöer som fanns uppbyggda där barnen fick leka bäst de ville och som dessutom var byggda i barnstorlek (så man som vuxen kände sig som en jätte var man än gick) och dels alla föreställningar som var. Jag hade inte förväntat mig att föreställningarna skulle hålla så hög kvalitet men alla som vi var på var suveräna. 







Den som Luna pratat mest om i förväg var utan tvekan Pippi och ganska snart hittade vi igen Villa Villerkulla och även lilla Gubben som stod utanför. Vi var även på flera föreställningar med Pippi, Tommy och Annica, Kling och Klang, Pippis Pappa och diverse pirater och sjörövare







Men det blev faktiskt ännu fler besök och föreställningar hos Emil och Ida i Lönneberga. Luna älskade dem och satt allt som oftast och studsade i knät av glädje under tiden. Sen var det ju såklart även väldigt poppis att de som spelade i Emil faktiskt tog sig tid att prata med och hälsa på barnen efter föreställningarna. Så Luna har både kramats med Emil och pratat öronen av hans Mamma som tålmodigt lyssnade på allt hon berättade. 
Stor eloge för det. 









Vi besökte även Mattisborgen som var rätt spännande med alla sina torn. 






Även Kajsa Kavats kvarter fick sig ett besök. Och tack och lov fanns där en liten bänk för Mamma och Mormor att vila på medan Luna stängde in sig i husen och städade. Tänk att det kan vara så omåttligt roligt att sopa golven i små hus.



Och så Lotta på Bråkmakargatan såklart. Det blev nog en av favoriterna ur leksynpunkt. Många små hus att leka i, vissa med så lågt i tak att man som vuxen fick gå på huk eller helt dubbelvikt för att få plats. Men där fanns också ett konditori som lockade till mycket lek. 





Körsbärsdalen och Törnrosdalen från Bröderna Lejonhjärta var också fantastiska platser. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att åka tillbaka dit utan barn bara för att se föreställningarna där. Men i alla fall... Kattlagrottan. Gissa vem som gillade den? Blond, liten tjej, just precis. Problemet var bara att hon stack i från oss oräkneliga gånger och utan att svara när man ropade. Just då var nog inte denna Mamman att leka med men så kan det bli ibland. 







Sen hade vi såklart stopp även hos Madicken, Barnen i Bullerbyn och Karlsson på taket bara för att nämna några. Och mitt i allt detta fanns det ju lite mer vanliga lekparker som också behövde undersökas såklart. 






Lägg därtill ett par nätter i tält och massor med mys i största allmänhet så förstår ni nog att det var ett par riktigt roliga dagar. Om än väldigt intensiva. Det är ju inte alltid så lätt när man vill se och göra allting på samma gång.



Men en sak är då säker, jag förstår alla dem som älskar och pratar gott om detta ställe och som återkommer gång efter gång. Vi kommer också att komma tillbaka någon gång, det är jag rätt säker på. Tills dess fick vi i alla fall ett riktigt bra avslut på denna semester. 
Och tänk att en enda kvinna har lyckats skapa alla dessa fina berättelser som nog aldrig kommer att dö ut. En sån skatt!

1 kommentar:

  1. Astrid Lindgren i våra ❤️;an. Fantastiskt ställe likväl för stora som för små.

    SvaraRadera