En tur med de gula färjorna


I tisdags vaknade vi upp till en gråmulen morgon med regn som mer eller mindre hängde i luften. Och vi som hade planerat för utflykt. Åka eller inte åka... Ah, varför inte. Man kan alltid åka hem om det skulle bli för blött eller kallt. Och det var ju tur det. Att vi faktiskt gav oss ut.


Fast först. Ska man nu på utflykt måste man ju ha någon form av fika med sig. Lunch och melon och sånt hade vi i kylen men det saknades något gott. Så vi fick helt enkelt inleda morgonen med att baka muffins. Gissa om det var någon som tyckte det var kul att sitta på köksbordet (där man egentligen inte får sitta) och slicka ur en skål med muffinssmet. Innan frukost. Jodå så att. 




Sen lastade vi då till slut cykeln och tog oss ner till hamnen och de gula färjorna. De gula vägfärjorna ut till Aspö. För det var Aspö och aspödagen som var vårat mål för dagen. Ja vårat första mål alltså. Vi hade fler planer, senare. 
Men som sagt, först Aspö. Väl på plats var det första vi hittade en hoppborg. Lycka för min dam som älskar att hoppa. Vi strosade runt och kikade och satte oss sen på gräsplätt och hade picknick med utsikt mot kastellet. Helt okej. 



Och vet ni. Då kom det. Det där regnet som jag anade när jag vaknade på morgonen. MEN. Det var ungefär fem minuters lätt duggregn, en si sådär 72 droppar eller nåt. Sen blev det hux flux gassande sol och riktigt, riktigt varmt och skönt. Och vi som var klädda för grårusk. Tur det finns glass!
Så när det var dags för Lökarnabben runt, ett 200 meters barnlopp var det rejält varmt. Men Luna sprang så fort benen bar henne ändå. 








Färjeturen tillbaka till stan var sedan sååå skön. Soligt, nästan ingen vind och Karlskrona från sin finaste sida. Havssidan. Det är helt klart därifrån man ska se stan. Och har ni förresten sett hur fint vår cykel matchar färjan. 
Sen sa jag ju att vi hade fler mål för dagen och så var det. Resten av dagen tillbringades nämligen med fina vänner. Lek, prat, grillning, bebismys... Ja ni vet, sånt där som gör sommarkvällar sådär himla härliga. 

1 kommentar: