En måndag med bus


I måndags hade vi inga planer alls så när Luna ville åka in till stan och klättra i lekparken så körde vi på det. Hon ville till en lekpark där det finns en stor klätterställning men det gick sådär, den var visst tillfälligt avstängd på grund av markarbete i närheten. Så ja, vi fick snällt åka vidare till nästa. 



Så istället för att klättra i klätterställning fick det bli att klättra i rutschkana och det gick väl nästan lika bra. Fast bara nästan. 




Även en del gungande och massor med snurrande blev det så klart. Snurra kan hon göra i princip hur länge som helst. Det är bara hennes Mamma som börjar må dåligt när jag står där och ger henne fart och ser hur hon snurrar. Runt, runt, runt... 




Men sen, mitt i allt det där busandet får hon syn på citytåget som kör runt i stan och då ville hon inte busa längre utan åka tåg. Jag vet att hon har åkt det med sin Pappa i sommar men vi har inte åkt det ihop, hon och jag. Och det är ju rätt mysigt att åka det där tåget så jag sa att visst, vi kan väl åka det om du vill. So we did. Fast vi fick vänta en stund på att det skulle köra så då passade vi på att köpa jordgubbar att mumsa på. Och så tog vi massa selfies. Hur mysigt och kul som helst. Ibland kan vi ju vara rätt knäppa ihop.
Till slut körde i alla fall tåget och alltid är det någon liten bit historia som fastnar när man åker. Så vi satt där och lyssnade, pratade, pekade och skrattade. 
Sen, sen cyklade vi hem och lagade mat, badade och hade filmmys. En helt vanlig måndag. En helt vanlig men riktigt härlig måndag. 

1 kommentar: