Ett litet plask o'hoj


Tidigare i veckan var vi hemma hos mina föräldrar några dagar. Luna längtade efter Mormor och Morfar tid så då fick det bli så. Och det är inte ofta som Morfar har mer än frivillig hjälp med att köra och bära in ved. Att få vara ute och greja med Morfar är nämligen bland det bästa den lilla damen vet. 
Men när Morfar var på jobbet så gjorde vi andra roligheter. Som att åka till sjön och bada. 



Eller okej, bada var kanske en liten överdrift. Det var väl inte supervarmt varken i vattnet eller luften. Fast gott om plask och lek blev det allt. Vattenlek är ju alltid kul. 



Och geggamojja. Hur kul är inte det? Speciellt om man kan lyckas "bjuda" andra på den med. 



Jag får väl erkänna att vi alla tre mest badade fötterna, eller benen och även om Luna tyckte jag var långsam med att få på badkläderna så fick hon till slut i mig en bit i alla fall (tack och lov att hon själv tyckte det var kallt). Hon konstaterade även att min bikini var lite i största laget för henne medan hon väntade på mig. 



Sen är ju barn som barn är. Springer omkring och plaskar i vattnet och hävdar att de absolut inte fryser trots att det är helt blåa. Då är det tur att det finns knep för att få upp henne. Knepet stavas fika. Säg bullar och den här damen kommer springandes direkt. Och jag kan väl hålla med om att badutflykter och fika hör ihop lite grann. 




Men blev det nu lite bad så blev det desto mer mys. Att sitta på filten och fika eller att sitta på bryggan och plaska vatten med fötterna och filosofera om allt möjligt. Alltså, det är så underbart! Lyckades vi dessutom skvätta vatten på Mormor så var det ett extra plus.


Vi kikade även efter små fiskar som slog och trollsländor som flög kors och tvärs överallt. 
Det vill säga, vi fick in allt sånt där som hör några timmars strandhäng till. 

1 kommentar: