Ett inlägg för att komma ifatt


Okej, det har varit en sån där period igen då jag inte riktigt orkat ta tag i en del av allt det jag tänkt göra. Att uppdatera bloggen har varit en sån sak som uppenbarligen inte tagit sig från tanke till handling. Jag har haft en del halvfärdiga inlägg liggandes som aldrig blivit klara och nu känns dem lite för gamla så vi kör en kort sammanfattning av några saker och sen kör vi på från nu. 

Vi tar och börjar med en utflykt som förde oss många år bakåt i tiden. Ändå tillbaka till dinosaurierna. 


Redan i fjol såg jag en annons om en turnerande utställning med dinosaurier men då passerade den inte i närheten. I år däremot tog den vägen genom Blekinge och då tänkte jag att det kunde vara en spännande sak för Luna. Och jodå, det var det. 
Till en början var det nog lite otäckt men efter ett tag släppte det och vi gick flera rundor därinne innan hon var nöjd. Jag förstår henne, dem är ju rätt fascinerande de där varelserna. 
Hade velat hitta en faktabok om dinosaurier men har inte hittat något som är på en lagom nivå för henne. Så om någon har tips om en som passar nyfikna men rastlösa 3,5-åringar, hojta gärna till. 




Mina alldeles egna dinosaurieunge. 



Och min lilla arkeolog i full färd med att gräva fram skelett. 

---------

Dagen efter flyttade vi oss framåt till nutid igen och ägnade oss åt sommarens första strandhäng med fina vänner. Det var inte varmt i vattnet, det vore synd att säga men det var absolut hanterbart. 


Däremot lyckades jag visst glömma badkläderna hemma. Fast spela roll, det mesta går ju att lösa och så även detta. Luna är gärna nakenfis och jag fick ta det jag hade. Ja, ja... så blir det ibland. 





Fast som sagt, det var inte särskilt varmt och då är det rätt härligt att kura ihop sig lite och äta jordgubbar. En försmak av vad sommaren kan vara och det var en rätt nöjd tjej som satt och sjöng i cykeln på väg hem. 

---------

För ett par veckor sedan inledde vi däremot helgen med en hängig feberdag. En liten skrutt som mest ville ligga i sin saccosäck och se på film. Som bara gick att få i festis, glass och vattenmelon. Tacka vet jag vattenmelon! Det går alltid i den här damen och är dessutom en grym vätskekälla. Win, win liksom.


Så det blev en dag av mys, kramar och lite småfix för min del. Passade på att baka en laddning bullar. Utflykssäsongen är ju förhoppningsvis här. 




Tack och lov höll inte den febern i sig mer än ett dygn ungefär och vi kunde avsluta en väldigt regnig helg med leklandsbus. Tror faktiskt att det var trötthet som slog över. Vi behöver semester nu, båda två. 

Och med allt detta sagt lämnar vi den senaste månaden, drygt, och ser framåt. 

1 kommentar:

  1. Sötaste Dinosarieägget hittills & smarrigt med nybakade bullar. Dem slapp du kanske truga med? 😂

    SvaraRadera