Ett efterlängtat sommarlov är här


Åh jaaa! Äntligen är den här, semestern alltså. Så grymt skönt! 5 hela veckor utan jobb och måsten, så ljuvligt. Jag jobbade sista dagen i torsdags men då det varit pappahelg så var det först igår som Luna och jag var lediga ihop. 
Men har man nu gått på semester så får man försöka fira det på något sätt, trots bristen på den där lilla damen. Och då det råkade vara matmarknad i stan så kändes det som ett bra sätt att inleda på. 



Det fanns mycket gott att välja bland och i slutänden landade det i glass, ost och choklad. Mm... 

Sen blev det visst ett dygn på Öland med goda vänner för sista kvällen på dansbandsveckan där. Ja dem andra hade varit där hela veckan och har under rätt lång tid övertalat mig att komma dit en runda. Och visst var det ett väldigt trevligt och roligt dygn. Men jag fick väl bekräftat en sak, att även om jag tycker om att dansa så är det inget för mig att vara ute och dansa. Alltså, då det blir mörkt och jag inte ens ser den jag dansar med eller till och med tappar bort min partner mitt på golvet, det är inte jättekul. Nu dansade jag bara med dem jag kände så var väl ingen katastrof direkt men ändå. 


Men som sagt, nu är min lillfis hemma igen och det känns som att det är semester lite mer på riktigt och vi njuter så gott vi kan. Och det märks att även Luna tycker det är skönt. I morse när hon legat och myst en stund med paddan frågade jag om jag skulle gå upp och göra frukost. Svaret blev "Ja men senare, det är sommar nu Mamma". Sötnosen! 

Och än så länge har vi inte gjort jättemycket utan mest bara varit tillsammans. Njutit av långsamma mornar och känslan av att inte behöva gå efter klockan lika mycket som annars. 


Vi har grejat lite på balkongen och bland annat skördat den första jordgubben och en liten men söt mängd med egenodlad potatis. Vi har varit i lekparen, såklart. Och vi har pratat om kommande äventyr. 


För vi har som sagt 5 veckor att fylla. Fylla med tid tillsammans. Med mys. Med roliga utflykter. Med kramar. Ja, med sånt som gör att man mår bra. Att man orkar när höstmörkret åter sänker sig. Att man växer, tillsammans. 

Så semestern, här kommer vi!

1 kommentar: