Ett besök på slottet



Sista dagen på våran Stockholmstripp och jag hade ju lovat Luna att vi skulle åka tillbaka till slottet om vi hade möjlighet till det så det fick bli dagens utflykt. Sagt och gjort. När vi packat ihop oss och gjort allt klart inför hemfärd senare gav vi oss iväg. 








Först besökte vi skattkammaren och sen gick vi en runda i representationsvåningarna. De är onekligen överdådiga och vackra. Till och med Luna stannade på ett ställe och utbrast "Åh vad vackert det är!". Så jo, hon tyckte det var fint men hon blev lite besviken, det fanns inga prinsess saker. Bara kläder och smycken från kungar och drottningar. Därför, om vi skulle få tipsa slottet om hur man kan göra det aningen roligare även för de yngre besökarna så är det att visa smycken och kläder även från prinsar och prinsessor. 



Vi konstaterade även att det gamla slottet Tre Kronor var betydligt finare än dagens slott. Massor med torn och spännande vinklar och vrår. Dagens slott är så fyrkantigt. Hur Tre Kronor var på insidan däremot, det vågar jag inte uttala mig om. 




Vi tog oss även ett kik i slottskyrkan. Och där mitt i gången tyckte visst den här damen att hon hade gått tillräckligt, nu var minsann benen sååå trötta. Men med lite muta om mellis gick det tydligen bra att gå sista biten tillbaka till vagnen med. 


Precis när vi kom ut från slottet var det dags för vaktombyte för högvakten så då tittade vi på det. 





Sen tog vi oss så sakteliga in till City för att börja göra oss klara för hemfärd. 
Fem hela dagar med mys, bus och roliga utflykter. Det är en fin huvudstad vi har med massor av saker man kan kan ta sig för. Fast som sagt, nu är vårat besök slut för denna gången och vi tackar både staden för fina dagar och framför allt dem som gör det möjligt för att oss att besöka den genom att låna oss boende. 
Tack och på återseende!

1 kommentar:

  1. Vilken mysig, spännande & busig vecka ni fick. ❤️ Vi har en vacker huvudstad & där bor en familj med stort & vackert ❤️

    SvaraRadera