Ett besök på Naturhistoriska


Jag erkänner, jag var lite trött imorse. Fast vi tog oss både upp och iväg. Och alltså att flyga Ronneby - Bromma som vi gjorde nu är så smidigt. Inget onödigt krångel på flyget samt både lätt och smidigt att ta sig vidare, speciellt om man som vi bor i närheten av Alvik. 


Bara en kort runda med lokalbuss och spårvagn och voilà, vi var framme. Och det bara några timmar efter vi låst dörren hemma i Karlskrona. Sen kan man ju ha åsikter om det miljömässiga med att flyga men vi flyger så sällan så när prisskillnaden mot tåget var minimal fick det bli det lättsammaste alternativet för en gångs skull. 

Hur som helst, vi kom fram fort och lätt. Var "hemma" och lämnade packning samt åt lite medhavd lunch innan vi gav oss ut på äventyr. 


Dagen utflykt gick hit, Naturhistoriska Riksmuseet. Jag var lite osäker på om det skulle passa Luna men tänkte att hon nog skulle kunna gilla en del av utställningarna och jag valde även att bara gå på dem som kändes roligast för henne. 





Vi kikade på djur som finns vid polarområdena. Som exempelvis myskoxar, polarvargar, isbjörnar, valrossar, sälar, olika fåglar och inte minst, olika valar. Dem hade ett skelett från en blåval och det var minst sagt gigantiskt. Ja, riktigt imponerande! Men jag lyckades inte få någon bra bild på det. Det var liksom för stort


Däremot detta kan man förstå vad det är. Trots att det är jättestort. En mammut, precis. Den fanns på en utställning om människans utveckling som jag tyckte var intressant men där tyckte vi inte lika så den passerades väldigt fort på väg mot dinosaurierna. 




För dinosaurierna ville hon se, först. Men väl där tyckte hon skeletten var otäcka så vi kikade bara lite innan vi gick ut. Skulle jag komma till Stockholm själv nån gång skulle jag absolut vilja åka hit igen. Ja med Luna med fast då hon är lite större. 


Däremot hade dem en innergård som hon gillade. Det fanns en barfotastig som hon gick jag vet inte hur många gånger, de hårda kottarna till trots. Vi vek även egna fröpåsar som hon sen fick fylla med frön. Så när vi kommer hem får vi så både ringblommor och gula ärtor och odla på balkongen. 




Sen behövdes det en liten fruktpause för att få lite ny energi till de där små benen. Två sekunder i en solstol tackar man ju inte heller nej till direkt inte jag i alla fall. 


Kvällen avslutade vi sen med att åka "hem" och fixa lite tacos. För det är ju så, att vi har fördelen att få låna ett hus när vi är här vilket innebär att vi kan laga en del egen mat istället för att bara käka ute. Men framför allt är det det som gör att vi kan åka över huvudtaget. Så det är jag såklart väldigt tacksam över. 
Men nu ska jag försöka tänka ut morgondagens plan för ett lyckat äventyr. 

1 kommentar:

  1. Ha ha ha😂 Vad du sitter & slappar när de finns såååå mycket att upptäcka.

    SvaraRadera