Ett alltid lika mysigt Skansen



I fredags siktade vi in oss på Skansen. Det är alltid lika mysigt att gå runt där tycker jag. Och då Luna haft en rätt kass natt såg jag till att hon tog en powenap på vägen dit, vilket också gav mig några minuter att strosa i lugn och ro. Sen blev det fart, det kan jag lova. 


Jag kikade på lite av varje. Njöt av solen och blommorna medan jag i bakgrunden hörde hur man sköt salut för prinsessan Victoria. Hade helt glömt att det var då hon fyllde, annars hade Luna säkert kunnat uppskatta att se kortegen genom stan. Hon som är så tokig i prinsessor. 





Hur som helst. När den mindre av oss vaknat gjorde vi ett besök på Skansen akvariet. Små, söta apor är väl något som tilltalar alla. Och jodå. Men hade man väl sett en så behövde man inte se mer. Däremot rockorna, där ville hon stå lääänge. Och visst håller jag med henne, det är fascinerande djur men ett par minuter till hos lemurerna hade inte skadat. Även ormarna var sådär spännande men de låg å andra sidan mest stilla. Förutom ett par skallerormar som faktiskt krälade omkring en del och då blev dem genast mycket mer spännande att titta på. Hon förvånade mig även genom att våga klappa på en orm i klapphörnan innan vi gick vidare. 



Vi strosade även runt lite på barnens egna "hörna", Lill-Skansen. Och jag kan inte låta bli att tycka att påfåglar är fantastiskt vackra med sina klara, skimrande färger. Förutom att se på djuren på Lill-Skansen lyckades vi även, helt ovetandes, tajma in en teaterföreställning som var rätt kul och där publiken i alla högsta grad blev en del av ensablen. De barn som ville fick även vara med på scen och vara diverse olika djur. Ni kan väl aldrig gissa vem som ville vara med. Teaterapan min såklart. 




Sen blev det såklart besök i, jag tror, nästan alla lekparkerna. När det kommer till lek och bus finns det hur mycket spring som helst i de där benen. 





Och är det något jag tycker är mysigt så är det att gå och kika på alla gamla små hus. Tänk om vi hade  haft lika trevliga affärsbyggnader idag. Istället för alla betongklumpar. Vad trevligt det hade varit. 
Oavsett, vi hade en härlig andra dag här i Stockholm. 

1 kommentar:

  1. Fina bilder på både djur & byggnader. Lill-Fisan är så fin som vilken Prinsessa som helst❤️

    SvaraRadera