En hel dag med karuseller


I söndags, vår fjärde dag i Stockholm var det dags för det som Luna längtat allra mest till. Gröna Lund. Massor med karuseller. Ja en hel dag med snurrande, åkande hit och ditt, upp och ner. Sånt som hon tycker är sååå roligt. 
Hon blir så överexalterad att hon nästan inte vet var hon ska ta vägen. Helst vill hon göra allt på en gång, ja helst samtidigt. 



Det blev klassiska karusellhästar. 









Det blev besök i Pettson och Findus hus. Ett racckarns kul hus där det finns massor att pilla på och hur många mucklor kan man hitta (ni vet de där små filurerna som bor lite överallt hos Pettson)? 
Däremot var det en stor besvikelse även i år att varken Pettson eller Findus inte var hemma. Hur vi än letade, både inne och ute så var det bara hönorna vi hittade ute i sitt hönshus. 
Till slut satte vi oss i deras trädgård och åt lite picknick och höll utkik ifall de skulle hem men icke. Så då fick det bli karusellåkning igen. 



Det blev tekopparna. 


Det blev farfarsbilarna. 



Det blev sing-a-long med Disneytema tillsammans med bibliotikarien och råttan här ovan. 


Och så blev det fler karusellhästar... Och däremellan blev det tuff-tuff tåg, flygande elefanter, pariserhjul och inte minst många vändor i den lilla bergochdalbanan nyckelpigan. Ja även alla karuseller här ovanför flera gånger. Man hinner med rätt många åk på drygt 7 timmar. 
Såklart hann vi även med lite godis och mat och sånt. Men till slut hade klockan passerat läggdags och  det var en tjej som började vara rätt trött. 






Då tog vi våra nya familjemedlemmar, björnen och lejonet, och skuttade på Djurgårdsfärjan för att ta oss "hem" igen. 
Det blev en riktigt rolig dag och jag hade en väldigt nöjd tjej. Karuseller är ju bland det bästa hon vet. Så tack Grönan för denna dagen. 

1 kommentar:

  1. WOW👍 Ingen dålig heldag på Tivoli. Att ni orkade. 😄

    SvaraRadera