Miss marmalade

Min mamma älskar att odla diverse grönsaker på sommaren men ibland kan det bli lite väl mycket av vissa sorter. Just i år är det squash som hon har i överflöd. Och då snackar vi inte om såna normalstora man köper i butikerna utan om de i supersize.

Som dotter har jag fått ta emot en relativt stor del av denna skörd och nu sist fick jag ett par gigantiska som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Tack och lov hade hon vänligheten att även lämna ett recept på marmelad. Squash och äppelmarmelad.

Så igår kväll påbörjade jag så till slut mitt livs första marmeladkok. Jag hackade och skar, hackade och skar och blandade till slut det hela med lite socker innan jag ställde in allt i kylen där det fick stå och safta till sig tills jag kom hem från jobbet idag. Då hamnade allt i stora grytan ihop med lite citron och annat smått och gott för kokning. Sen var det bara att vänta tills det kokat klart, tills det var "genomskinligt" och lagom tjockt med andra ord. Och tada! Min marmelad var klar :) 

Innan kokning....
... Och färdig produkt
Fast jag har ingen aning om hur det smakar än, har inte haft möjlighet att testa på nåt gott än men det luktar riktigt gott. Visar det sig dessutom smaka som det luktar så ja, då har jag utan problem squash till en sats till :)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja nu när jag har smakat den själv så kan jag hålla med :)

      Radera