Som dotter har jag fått ta emot en relativt stor del av denna skörd och nu sist fick jag ett par gigantiska som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Tack och lov hade hon vänligheten att även lämna ett recept på marmelad. Squash och äppelmarmelad.
Så igår kväll påbörjade jag så till slut mitt livs första marmeladkok. Jag hackade och skar, hackade och skar och blandade till slut det hela med lite socker innan jag ställde in allt i kylen där det fick stå och safta till sig tills jag kom hem från jobbet idag. Då hamnade allt i stora grytan ihop med lite citron och annat smått och gott för kokning. Sen var det bara att vänta tills det kokat klart, tills det var "genomskinligt" och lagom tjockt med andra ord. Och tada! Min marmelad var klar :)
Så igår kväll påbörjade jag så till slut mitt livs första marmeladkok. Jag hackade och skar, hackade och skar och blandade till slut det hela med lite socker innan jag ställde in allt i kylen där det fick stå och safta till sig tills jag kom hem från jobbet idag. Då hamnade allt i stora grytan ihop med lite citron och annat smått och gott för kokning. Sen var det bara att vänta tills det kokat klart, tills det var "genomskinligt" och lagom tjockt med andra ord. Och tada! Min marmelad var klar :)
Ha ha ha:-) Den ÄR god:-)
SvaraRaderaJa nu när jag har smakat den själv så kan jag hålla med :)
Radera